Sajtómeghívó (Budapest 2011. február 2.)

10:23 Esemény

Szombaton a Szkeptikus Társaság tagjai és külső támogatói egy gyógyszerként regisztrált homeopátiás szerből teljes doboznyit bevéve „túladagolást” hajtanak végre magukon Budapest, Szeged és Székesfehérvár egy-egy pontján.

Az esemény a nemzetközi 10:23 Homeopátia – Nincs benne semmi kampány része, amelynek célja annak tudatosítása, hogy a homeopátia nem működik. Hasonló eseményre szombaton és vasárnap a világ 25 országának több mint 60 városában – valamint az Antarktiszon – is sor kerül.

Helyszín

Budapest: V. ker Zrínyi utca 3. (az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt)

Székesfehérvár: Liszt Ferenc utca (a Szent Anna Patika és a Zeneiskola előtt)

Szeged: Klauzál tér (a Kígyó Gyógyszertár előtt)

Időpont

2011. február 5. 10:23, azaz délelőtt 10 óra 23 perc.

Miért bírálunk egy gyógyító eljárást, amit Magyarországon orvosok végeznek?

A kampány és a „túladagolás” esemény résztvevői szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a homeopátiás szerek jó része – épp azok, amelyeket erősebbnek tartanak – semmiféle hatóanyagot nem tartalmaznak. Mindez nem valami természetes szerekkel történő gyógyítás, hanem mágia. A kampány célja elérni, hogy az európai és nemzeti törvényhozó szervek szüntessék meg azokat a kivételeket, amelyeket az elmúlt évtizedekben a homeopátia lobbi hatására bevezettek. Ma Európában a homeopátiás szereket gyógyszerként regisztrálják, de a regisztrációhoz nem szükséges semmiféle bizonyítékot benyújtani a szerek hatásosságáról. Ezzel ellentétben a valódi gyógyszerek esetében szigorú követelmények vannak a hatásosság és a biztonságosság igazolása tekintetében.

Program

10:10 A kampány ismertetése

10:23 A résztvevők lenyelnek egy-egy doboz magas potenciájú homeopátiás gyógyszert

10:30 Kérdések és válaszok

További információ: Hraskó Gábor, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel: 06 30 9332076, web: http://1023.hu/

FIGYELEM: Az akció résztvevői gondos mérlegelés, a kiválasztott termékcsoport ismerete alapján hajtják végre a „túladagolást”. Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy hasonló akciót otthon ne hajtson végre!


Letöltés: